RIS opleiding

banner 468x60

Als Autorijschool Jo Smeets maken wij gebruik van de Rijopleiding in Stappen een opleidingsmethodiek waarbij je stap-voor-stap leert autorijden. Met deze methode kan Autorijschool Jo Smeets je beter voorbereiden op deelname aan het verkeer.

Bij de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (scripts), verdeeld over vier modules.

Module 1:  
Voertuigbediening en voertuigbeheersing.

Module 2:  Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.

Module 3:  
Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en situaties.

Module 4:  Veilige en verantwoorde verkeersdeelname.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden de kennis en vaardigheden getoetst. Deze toetsen nemen wij als Autorijschool Jo Smeets af.

In de derde toets kan je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. Tijdens deze Tussentijdse Toets (TTT) geeft de examinator je tips ter verbetering. Bovendien kan je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres tijdens het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde. Met de opmerkingen van de examinator gaan we dan aan de slag om je goed voor te bereiden op het daadwerkelijke praktijkexamen.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.

Tijdens de praktijkopleiding krijg je ook huiswerk mee welke je kan voorbereiden in het RIS werkboek. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.

rijopleiding2-2De voordelen op een rijtje van de RIS opleidingsmethodiek:

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een eerste afspraak.

maak-afspraak