2toDrive

 
Hoe werkt het 2toDrive?

Vanaf 1 november 2011 is de proef begeleid rijden (2todrive) van start gegaan. Dit houdt in dat iedereen vanaf 16 ½ jaar autorijles mag nemen.

Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg o2todrive-banner120x90p onder begeleiding van door jou zelf gekozen coach(es) bijvoorbeeld je vader, moeder, opa, oma, oom of tante, is met naam en toenaam vastgelegd (maximaal 5) en zijn op de speciale begeleiderspas vermeld. Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen.

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Hoe werkt het?

  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.

Voor automobilisten die van plan zijn als coach te gaan fungeren voor een jonge 2todriveverkeersdeelnemer in het kader van 2toDrive, is een opfrisles bij Autorijschool Jo Smeets een absolute aanrader.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een eerste afspraak.

maak-afspraak